Повернутися до звичайного режиму

УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНОМУ ВЕБІНАРІ «ВЕСНЯНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ТА СПІВПРАЦЯ. ОБМІН ДОСВІДОМ»

Щороку GLOBE проводить Європейську фенологічну кампанію, в ході якої діти та студенти із усього світу спостерігають за обраним деревом та вносять в міжнародну базу даних результати своїх спостережень. Ці спостереження стосуються росту та пожовтіння листя, зміни температури атмосферного повітря.

По завершенню цьогорічної кампанії було проведено підсумковий вебінар «Весняні спостереження та співпраця. Обмін досвідом». Наш заклад також долучився до конференції. Вихованка гуртка «Фенологічні спостереження» Салагор Олександра презентувала цікаве спостереження «ВПЛИВ ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ НА РОЗВИТОК ДЕРЕВА ВИДУ БЕРЕЗА ПОВИСЛА». В ході фенологічних спостережень за березами вихованці гуртка підмітили цікавий факт - розвиток листя на березі, яка росте під лінією електропередач дещо відрізняється від такого на дереві, яке росте на відкритому місці.

Організатори конференції відмітили якість та науковість презентації. А нам було цікаво побачити та почути досвід з Хорватії, Мальти, Чехії та інших країн Європи, які ділилися результатами своєї роботи. Цікавим був той факт, що цього річна весна виявилася аномально холодною для всіх жителів Європи.

Кiлькiсть переглядiв: 441

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.